Το καφενείο του ζωντανού στοιχήματος sfhka.blogspot μεταφέρθηκε σε δικό του SITE επισκεφτείτε το www.sfhka.org

powered by Agones.gr - opap

Join the Linkwise Affiliate Network!

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Χάιντουκ-ΑΕΚ 1-3

Ένα βαθμό κόντρα στην αδιάφορη Ζενίτ (16/12, 22:05) θέλει η ΑΕΚ για να σφραγίσει το εισιτήριο προς τους 32 του Europa League μετά την εμφατική νίκη της στη λασπομαχία του Σπλιτ (3-1). Σκόκο, Μανωλάς και Μπλάνκο οι σκόρερ της Ενωσης 

Εικόνα του αγώνα

Στο βαρύ αγωνιστικό τερέν του Poljut Stadion ΑΕΚ και Χάιντουκ Σπλιτ, έδειξαν από νωρίς τη διάθεσή τους να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο. Ο ρυθμός από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα ήταν δαιμονιώδης, με τους γηπεδούχους να απειλούν μόλις στο 3ο λεπτό, με τον Σαρμπίνι να σημαδεύει το δοκάρι του Σάχα.

Η ΑΕΚ που προβλημάτιζε συχνά - πυκνά ανασταλτικά, επιθετικά έδειχνε  όμως να βρίσκει διαδρόμους φτάνοντας με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Στο 16ο λεπτό μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν το σουτ του Λυμπερόπουλου μέσα από την περιοχή, ανάγκασε τον Ραντόσεβιτς να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ.

Μετά το πρώτο ημίωρο ο ρυθμός έπεσε με τις σκληρές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου να χαρακτηρίζουν την εικόνα του αγώνα. Το τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους βρήκαν τις δύο ομάδες να μοιράζονται από μια μεγάλη ευκαιρία.

Με τη συμπλήρωση 45 λεπτών ο Γκέντζογλου αστόχησε σε κενή εστία μετά από ασίστ του Μπερνς, στερώντας από τους κιτρινόμαυρους ένα γκολ, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Χάιντουκ απείλησε, με τον Λιούμπιστς μέσα από την περιοχή να μη μπορεί να βρει στόχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, στέλνοντας σαφές μήνυμα στους αντιπάλους της πως δεν αναζητά άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης.

Στο 48ο λεπτό ο Μπερνς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή με τον ρέφερι Μάικ Ντιν, να μην υποδεικνύει -λανθασμένα- πέναλτι υπέρ της Ένωσης. Δύο λεπτά αργότερα ωστόσο δεν μπορούσε να πει και πάλι όχι σε νέα ανατροπή εντός περιοχής, αυτή τη φορά του Σκόκο, καταλογίζοντας την εσχάτη των ποινών. Ο Αργεντινός ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και έδωσε το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα.

Η ΑΕΚ παρά το γκολ δεν ταμπουρώθηκε, έκλεισε τους χώρους στα μετόπισθεν και προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές ο Μπερνς βρέθηκε προ του Ραντόσεβιτς, με το σουτ που επιχείρησε ωστόσο να αποκρούεται από τον τερματοφύλακα της Χάιντουκ, καταλήγοντας κόρνερ. Ο Σκόκο ανέλαβε την εκτέλεση, ο Μανωλάς πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους, λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και με δυνατή κεφαλιά έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στο βάθος της κροατικής εστίας.

Στα λεπτά που ακολούθησαν οι γηπεδούχοι έμοιαζαν χαμένοι μέσα στο γήπεδο με την Ένωση να προσπαθεί να κυκλοφορήσει τη μπάλα προκειμένου να μην κινδυνέψει.

Στο 84', λίγα μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, ο Μπλάνκο τροφοδοτήθηκε κάθετα από τον Λεονάρντο και με σουτ εντός της περιοχής στην κλειστή γωνία του Ραντόσεβιτς, έκανε τρία τα τέρματα της ΑΕΚ.

Το μόνο που κατάφεραν οι Κροάτες, ήταν να μειώσουν στο 90ο λεπτό, με κοντινή προβολή του Μπούγιατ.

Το τελικό 3-1 βρήκε τους κιτρινόμαυρους να πανηγυρίζουν μια πολύ σημαντική νίκη που τους δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους “32” της διοργάνωσης.

Κλειδί

Το δυναμικό ξεκίνημα της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος και το γκολ του Σκόκο στο 50' αιφνιδίασε τους Κροάτες, οι οποίοι δεν έδειχναν να μπορούν να ανταποκριθούν στις ορέξεις των κιτρινόμαυρων.

MVP

Ο Μανωλάς πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση σε ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι της ομάδας του, πετυχαίνοντας μάλιστα ένα πολύ όμορφο γκολ με το οποίο η ΑΕΚ σφράγισε ουσιαστικά τη νίκη. Κορυφαίος του γηπέδου ο νεαρός άσος της Ένωσης.

Αδύναμος κρίκος

Ο κακός αγωνιστικός χώρος εκτός από το γεγονός ότι δυσκόλεψε τις δύο ομάδες να κάνουν το προφανές,  να παίξουν δηλαδή μπάλα, θα μπορούσε κάλλιστα ακόμη να προκαλέσει ένα σοβαρό τραυματισμό σε κάποιον από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν.

Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Βαθμολογίες πρωταθλημάτων:

add this from HERE!
 
back to top